OGREVANJE

Vsak od nas si želi prijeten in pozimi topel dom, v katerem se bomo počutili zadovoljni in v katerega se bomo radi vračali dan za dnem. Jedro vsakega doma pa je naš prostor, kjer imamo nameščeno kurilno napravo, katera neposredno ali preko radiatorjev, talnega oz. stenskega gretja ogreva prostore.

SVETOVANJE IN IZVEDBA

Vgrajujemo razvode ogrevanja s aluplastom, bakrom, wirsbo in s črnimi cevmi. Nudimo najsodobnejše materiale ogrevanja tako cevi kot tudi grelnih teles, radiatorjev, seval, talnega ogrevanja, solarnih sistemov-kolektorji, bojlerjev, stenskih in talnih kotlov.

Na osnovi izkušenj in strokovnih znanj vam naši strokovnjaki svetujejo in pomagajo pri izbiri najbolj optimalnega sistema za ogrevanje.

Strankam, ki so resno zainteresirane za posodobitev ali namestitev nove ogrevalne tehnike, na željo opravimo strokovni ogled na objektu in izdelamo celotno ponudbo za izvedbo del.

Nudimo tudi nerjaveče-INOX dimnike.

SESTAVNI DELI CENTRALNE KURJAVE

TOPLOTNA ČRPALKA

Toplotna črpalka je agregat, ki s pomočjo elektrike črpa (prenaša) toplotno energijo iz toplotnega vira v ogrevalni sistem. 

RADIATORJI TALNO GRETJE

Izbira grelnega sistem določa kakovost in udobje v vašem prostoru.
Talno gretje »proizvaja« sevalno toploto, zaradi katere je občutek v prostoru resnično prijeten.

RAZTEZNA POSODA

Raztezne posode so primerne za črpanje povečanega obsega vode, ko se temperatura vode v ogrevalnemu sistemu povečuje, se s tem povečuje tudi volumen vode.

MEŠALNI VENTIL

Mešalni ventili regulirajo sistem centralnega ogrevanja z mešanjem izhodne vode kotla z vodo, ki se vrača iz sistema tako, da je zagotovljena želena
temperatura pretoka na sistem.

PLINSKI KOTLI

Vsi novi sodobni kotli so kondenzacijske plinske peči. Torej, če razmišljate o zamenjavi stare peči z novo, boste kupili novo kondenzacijsko plinska peč in pridobili vse prihranke učinkovitosti, ki jih prinaša.

VARNOSTNI VENTIL

Varnostni ventili se v splošnem uporabljajo za nadziranje tlaka v generatorjih toplote v ogrevalnih sistemih in grelcih zalogovnikov vode.

OBTOČNA ČRPALKA

Obtočne črpalke so namenjene za cirkulacijo vode v ogrevalnih sistemih in v sistemih tople sanitarne vode. 

MOTORNI POGON

Motorni pogoni so namenjeni reguliranju rotacijskih mešalnih in krogelnih ventilov.

OGREVANJE Stropno, stenjsko hlajenje, konvektorsko